Goed voor ogen

‘Het oog wil ook wat’ is een bekend gezegde dat ook opgaat voor eten. Niet alleen omdat het er lekker uit moet zien, maar meer nog omdat bepaalde voedingsstoffen erg belangrijk zijn voor de gezondheid van uw ogen. Daarom bieden wij u, in samenwerking met Goed voor Ogen, deze receptenpagina aan. Hierop vindt u gerechten die niet alleen smaakvol zijn, maar ook goed voor uw ogen!

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat stoffen als zeaxanthine, luteïne, zink, Vitamine C en omega3-vetzuren essentieel zijn voor uw ogen. Hierdoor blijven ze in een betere conditie en zijn ze beter bestand tegen schadelijke invloeden.

Het netvlies
Zeaxanthine en luteïne zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor het netvlies. Zij werken in het lichaam als een antioxidant en verwijderen afvalstoffen uit het netvlies. Deze opruimers vindt u onder andere terug in oranje paprika, veldsla, boerenkool en Goji-bessen. Omega 3-vetzuren houden de bloedvaatjes soepel en zijn daarbij belangrijk om droge ogen tegen te gaan. U vindt omega 3-vetzuren terug in bijvoorbeeld vette vis en walnoten.

Risicogroepen
Als u last heeft van droge ogen of behoort tot de risicogroep voor oogziekten als macula degeneratie, cataract (staar) en glaucoom, dan kunt u baat hebben bij het aanpassen van uw voedingspatroon. En met deze heerlijke recepten is dat zeker geen straf! Wilt u meer weten over preventie d.m.v. voeding en controle van uw ogen? Vraag het ons, wij helpen u graag.

Recepten pagina
Als u de lekkere recepten wilt maken kunt u hier alle inspiratie opdoen: goedvoorogen.nl