Coating / Materialen

Brillenglazen worden gemaakt van verschillende materialen zoals glas of kunststof in verschillende brekingsindices. Op deze materialen kunnen vele verschillende veredelingen worden aangebracht allemaal met een specifiek eigen doel. Denk hierbij aan een ontspiegeling, een hardingslaag, een kleur, een UV control coating, of een Blue control coating voor achter het beeldscherm of tablet.

BlueControl coating

BlueControl coating is een brillenglascoating die speciaal ontwikkeld is om overbelasting door blauw licht tegen te gaan. Blauw licht veroorzaakt een slaaptekort door het gebruik van smartphones, tablets en computers vlak voor het slapen gaan. Het blauwe licht dat deze schermen uitstralen onderdrukt de productie van het slaap inducerende hormoon melatonine. Andere bijkomende voordelen zijn vermindering van de lichtschittering en een scherper contrast. Uw ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter.

UV Control Coating

Hoewel UV-straling nodig is voor de synthese van vitamine D, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Zo draagt UV-A-straling bij aan de veroudering van het oog en kan het leiden tot een vroeg begin van staar, terwijl overmatige blootstelling aan UV-B-straling o.a. bindvliesontsteking kan veroorzaken en tevens een mogelijke oorzaak is van vroegtijdige staar. UVControl is een coating op de achterzijde van het glas, die zorgt dat er tevens geen UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Het biedt hierdoor extra bescherming tegen de schadelijke invloed van UV-straling. UVControl wordt aangeboden in combinatie met de keiharde Hi-Vision LongLife anti-reflectie coating van Hoya.

Hi-Vision Longlife Coating

Hi-Vision LongLife is de meest betrouwbare en duurzaamste anti-reflectie coating ter wereld, en ver boven de andere coatingen in de markt uitstijgt. Deze super ontspiegeling heeft meerdere voordelen. Zo zit er een antista- tische laag op die ervoor zorgt dat stof niet aantrekt op het gladde oppervlak. Een verhoging van de gehele stabiliteit zorgt voor een verbeterde water- en vuilwerende toplaag. U hoeft de bril hierdoor minder vaak te reinigen én de bril is in een handomdraai gereinigd. Dit resulteert in een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid!