Monturen

Van Nes Optiek is een modern optiekbedrijf waar oogzorg en hoog modieuze brilmode voorop staan. Van Nes Optiek verkoopt bijna alle bekende merken brillen die op dit moment toonaangevend zijn, waaronder Silhouette, Orgreen, Lindberg, Dolce & Gabbana, DKNY en Calvin Klein. Een voortdurend roulerend assortiment van ongeveer 2000 monturen is op voorraad en dus direct leverbaar. De montuurprijs van een bril wordt bepaald door onder andere het materiaal waarvan het montuur vervaardigd is. Monturen worden van diverse materialen gemaakt, zoals bijvoorbeeld titanium, monel, stainless steel en 18 karaat goud. De materiaalkeuze is mede afhankelijk van hoe en hoe vaak de bril gebruikt wordt.
  
 
Bekijk onze showroom
Een leesbril wordt door het vaak op- en afzetten anders belast dan een vertebril. Een montuur dat de gehele dag gedragen wordt heeft meer te lijden van huidvocht dan een montuur dat zo af en toe gedragen wordt. Ook andere zaken zijn van invloed. Een laag ph-gehalte van het huidvocht kan bijvoorbeeld een onbeschermd nikkelhoudend montuur snel laten oxideren. Indien dit montuur de gehele dag gedragen wordt, zal deze een korte levensduur hebben. In dit geval zal een gouden montuur de oplossing bieden, maar dit alternatief is relatief duur. Een montuur gemaakt van Strainless Steel of Titanium is in dit geval een beter, goedkoper alternatief. Van Nes Optiek heeft een ruime collectie monturen van deze materialen in alle prijsklassen. Sommige voordelige materialen worden voorzien van een beschermingslaklaag. Echter deze laag kan scheuren of barsten waardoor huidzuren het montuur alsnog aan kunnen tasten.
De prijs van een montuur wordt mede bepaald door de gebruikte materialen en de constructie. Glasbrillen (monturen zonder rand) zijn bijvoorbeeld veel arbeidsintensiever om te maken waardoor de prijs iets hoger ligt. Ook bepaalde gerenommeerde merken zijn duurder dan een montuur van een minder bekend merk. Het is echter niet altijd zo dat een merkbril beter is qua materiaal dan een montuur van een minder bekend merk. Van Nes Optiek kan tijdens een persoonlijk gesprek geheel vrijblijvend diverse soorten monturen laten zien.