Ooglaser Adviescentrum

Brilvervangende chirurgie als oplossing voor zichtklachten

Een leven zonder bril of contactlenzen en toch goed blijven zien? Ook dat is mogelijk bij Van Nes Optiek. Bij ons kunt u namelijk terecht voor advies, onderzoek en begeleiding bij brilvervangende chirurgie. Door onze intensieve samenwerking met Eyescan (door De Consumentenbond getest als beste ooglaserkliniek) bieden wij u het beste van twee werelden. De juiste begeleiding en advies door Van Nes Optiek én de expertise en geavanceerde technologie van de Eyescan kliniek in Utrecht.

Bent u geschikt?
Of uw ogen voor brilvervangende chirurgie in aanmerking komen hangt af van diverse factoren. Uw leeftijd, de bouw en sterkte van uw ogen, maar ook uw hobby’s zijn belangrijk bij de keuze voor de juiste behandeling. Op basis van een uitgebreid onderzoek krijgt u bij Van Nes Optiek een advies dat bij u past. Wanneer een ooglaserbehandeling niet mogelijk is kan een implantlens een goede optie zijn. In veel gevallen is er een passende oplossing voor uw ogen te vinden. Maak dus gerust een afspraak voor een vooronderzoek in onze winkel.

Waarom kiezen wij voor Eyescan
Er zijn veel klinieken waar u voor brilvervangende chirurgie terecht kunt. Toch heeft Van Nes Optiek bewust voor Eyescan gekozen. Onze belangrijkste redenen:

  • Goede zichtresultaten
  • Weinig nabehandelingen (gemiddeld 4%, terwijl landelijk 10%)
  • Eyescan investeert in de nieuwste technieken
  • Vooronderzoeken en nacontroles kunnen bij ons in de winkel plaatsvinden
  • Onze klanten ervaren de behandeling bij Eyescan als prettig en persoonlijk
  • Alleen bij Eyescan is lasergestuurde lensimplantatie met de Catalys mogelijk (veiliger en nauwkeuriger)
Lensimplantatie als oplossing voor zichtklachten
Bijna iedereen kent de ooglaserbehandeling. Maar wist u dat lensimplantatie ook vaak wordt toegepast om zonder bril of contactlenzen door het leven te gaan? Vooral bij hogere sterktes, tot -23.00 en +15.00 en cilindersterktes tot -/+7.50, bieden implantlenzen uitkomst. Ook voor mensen met (beginnende) staar zijn implantlenzen uitermate geschikt.

U voelt de implantlens niet
Anders dan de gewone contactlens wordt een implantlens in het oog gedragen. U kunt ermee sporten, zwemmen en slapen zonder dat u de implantlens voelt. De implantlens corrigeert de sterkte van uw ogen, net zoals uw bril of contactlenzen dat doen. Het plaatsen van de lenzen is relatief eenvoudig en gebeurt in de Eyescan kliniek in Utrecht.

Sterktecorrectie voor zowel veraf als dichtbij
Implantlenzen zijn er in vele soorten en maten. Naast de enkelvoudige implantlenzen kunt u namelijk ook kiezen voor multifocale implantlenzen. Met deze lenzen kunt u zowel veraf als dichtbij weer goed zien. Elke lens heeft andere eigenschappen. Tijdens een uitgebreid vooronderzoek nemen wij alle mogelijkheden graag met u door.

Lensvervangende behandeling met een laser
Gaat u voor optimale precisie? Dan kunt u bij ons, als enige in Nederland, ook terecht voor lensimplantatie met een laser, de Catalys. Deze methode is nauwkeuriger, veiliger en comfortabeler. De laser neemt namelijk de drie meest uitdagende handelingen van een lensvervangende operatie uit handen van de oogarts. Omdat de laser op tienden van microns nauwkeurig werkt kan de implantlens exact in de juiste positie in het oog geplaatst worden. Uw zicht wordt hierdoor zo optimaal mogelijk gecorrigeerd. De Eyescan kliniek waar Van Nes Optiek mee samenwerkt is de enige kliniek in de Benelux die een lensvervangende behandeling met de Catalys kan uitvoeren.

Bel 0180 – 517616 voor het inplannen van een vooronderzoek om te kijken of uw ogen geschikt zijn voor lensimplantatie.

Lees meer over Eyescan op www.eyescan.nl.