Diabetes Controle

Ruim driekwart van de mensen met diabetis krijgt vroeg of laat te maken met oogproblemen: diabetische retinopathie . Een kwart van hen loopt zelfs de kans om blind te worden. Vroegtijdige opsporing kan deze blindheid veelal voorkomen. Van Nes Optiek beschikt hiervoor over de juiste geavanceerde apparatuur.
Bij diabetes kunnen haarfijne bloedvaatjes in het netvlies (de achterkant van het oog) gaan bloeden en littekens achterlaten. Daardoor gaan mensen slechter zien of worden ze in het ergste geval zelfs blind. Gelukkig hoeft het tegenwoordig door laserbehandelingen in veel gevallen niet zover te komen. Een vroegtijdige opsporing van het lekken van deze haarvaten is daarvoor echter van essentieel belang. Van Nes Optiek maakt hiervoor gebruik van een zeer geavanceerde funduscamera. Deze digitale camera is in staat om de belangrijkste delen van het netvlies haarfijn vast te leggen en te beoordelen. Door de hoge resolutie van de digitale camera zijn de optometristen van Van Nes Optiek in staat om op de kleinste haarvaatjes van het netvlies in te zoomen, deze te beoordelen en zodoende veelal in een vroegtijdig stadium lekkages op te sporen.

Voor een onderzoek door de professionals van Van Nes Optiek met de geavanceerde funduscamera kunnen diabetes terecht in de moderne winkel van Van Nes Optiek in winkelcentrum De Korf. Om wachten te voorkomen dient vooraf telefonisch een afspraak gemaakt te worden. Klanten vanuit de gehele regio worden bij Van Nes Optiek nog persoonlijk geholpen, met de ouderwetse persoonlijke aandacht die ogen van de klant vragen. Ook de modernste oogmeetapparatuur in de twee speciaal daarvoor ingerichte oogmeetruimtes maken de beste service mogelijk. De ‘in-house expertise’ van de optometristen die reeds jarenlang in dienst zijn van Van Nes Optiek helpt de klanten niet alleen dagelijks de juiste bril of contactlenzen te vinden, maar dus ook bij een goede vroegtijdige diagnose van oogproblemen bij diabetes.