VOORKOM BIJZIENDHEID BIJ KINDEREN!

Wie kinderen heeft, komt dit beeld natuurlijk bekend voor. Waar we twintig jaar geleden de hele dag buiten speelden en ’s avonds van de straat of het voetbalveldje in de buurt geplukt moesten worden, hangen kinderen nu liever op de bank met games, TikTok en YouTube filmpjes.

En wie het nieuws een beetje volgt zal het ook niet ontgaan zijn dat er steeds meer duidelijkheid komt over de risico’s van overmatig gebruik van computers, tablets en smartphones.

Kinderen spelen en sporten veel minder buiten en kijken veel te vaak en te lang dichtbij. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van de ogen zodat steeds meer kinderen al jong bijziend worden.

Wanneer die bijziendheid doorzet en tot hoge min-sterktes voor brillenglazen of contactlenzen leidt, kan dat op latere leeftijd ernstige gevolgen hebben. De kans op oogziekten en zelfs blindheid is dan veel groter dan bij ogen die zich op een normale manier ontwikkeld hebben.

De beste oplossing?

Meer buitenspelen en minder schermtijd!

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk!

Second best oplossing?

Regelmatige oogcontroles bij gespecialiseerde opticiens zodat een eventueel beginnende bijziendheid tijdig opgemerkt en behandeld kan worden.

Dat kan tegenwoordig met een bril met speciale brillenglazen of met contactlenzen die ontwikkeld zijn om de progressie van de bijziendheid af te remmen.

Onze specialisten vertellen u er graag meer over en voorkomen is beter dan genezen. Maak dus vandaag nog een afspraak voor een deskundige oogmeting*

 

 

*Kinderen jonger dan 8 jaar moeten voor een oogmeting een afspraak bij de oogarts maken. Boven de 8 jaar kunnen ze door een specialist in de winkel gemeten worden.