Sclera lenzen

Sclera lenzen: speciaal ontworpen voor afwijkende oogvormen

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. U heeft vast weleens gehoord van harde lenzen en zachte lenzen of van maandlenzen en daglenzen. Maar er bestaan ook sclera lenzen. Dit zijn lenzen die wat groter zijn en op het oogwit zitten. Dit gedeelte is gevoelloos dus heeft een optimaal draagcomfort. Deze lenzen worden grotendeels door uw zorgverzekeraar vergoedt. Bij Van Nes Optiek vertellen we u er graag meer over.

Maatwerk lenzen voor uw ogen

Standaard contactlenzen bedekken vaak alleen uw hoornvlies. Dit is het doorzichtige deel van het oog, vóór de iris. Echter, sclera lenzen zijn over het algemeen een slag groter en vallen over de cornea, het witte gedeelte van het oog (de sclera). De lens lijkt op het eerste gezicht erg groot. Eenmaal op het oog merkt u dat de lens vanwege het grotere formaat juist zeer comfortabel gedragen kan worden.

Wanneer komt u in aanmerking voor sclera lenzen?

Als ervaren oogspecialisten bieden wij scleralenzen aan bij bijzondere oogvormen en onregelmatige oogoppervlakken. Wanneer het hoornvlies beschadigd of vervormd is, geven traditionele contactlenzen en brillen namelijk vaak onvoldoende bescherming en/of verbetering van het zicht. Tevens zijn sclera lenzen een goede oplossing bij chronisch droge ogen. De vochtlaag tussen de lens en het oog zorgt ervoor dat droge en pijnlijke hoornvliezen goed worden bevochtigd tijdens het dragen van deze lenzen. Dit type lens kan ook een uitkomst bieden voor mensen met een regulier hoornvlies die standaard lenzen niet goed verdragen of onvoldoende zicht hebben.

Wat zijn de voordelen van deze lenzen?

● U voelt de contactlenzen bijna niet zitten op het oog. Dit maakt ze zeer comfortabel.
● Ze zijn geschikt voor mensen met keratoconus, een kegelvormige afwijking van het hoornvlies.
● Ze zijn perfect als bescherming voor mensen met droge ogen.
● Geschikt voor mensen die ooglaserchirurgie of een corneatransplantatie hebben ondergaan.

Wij zijn opgeleid in het aanmeten van medische contactlenzen. Onze ruime ervaring doen wij op in ziekenhuizen en klinieken waarbij we intensief samenwerken met oogartsen.
Denkt u dat dit type lenzen een oplossing voor u kan zijn? Kom gerust eens langs bij ons en vraag ons naar de mogelijkheden.