SILHOUETTE

Dit Oostenrijkse familiebedrijf werd opgericht in 1964 toen brillen nog als functioneel hulpmiddel beschouwd werden. Vanaf het begin liet Silhouette zien daar anders over te denken. Het maakte van brillen echte modeaccessoires en heeft tal van iconische ontwerpen op haar naam staan. Daaronder ook de fameuze Titan Minimal Art waarvan er inmiddels wereldwijd miljoenen verkocht zijn. Het tijdloze ontwerp is inmiddels 20 jaar oud maar nog altijd zo actueel dat er nog steeds met veel succes nieuwe varianten geïntroduceerd worden.

Bekijk onze showroom
In het algemeen kan worden gesteld dat de grote merken goede kwaliteit leveren. Echter, een goed advies over de juiste zonnebril is van eminent belang. Het is bijna onmogelijk om zelf tussen twee zonnebrillenmerken te bepalen welke wel en welke niet voldoet aan de kwaliteitseisen. Ook de stelling dat de mate van kleuring van de glazen (hoe donkerder, hoe beter) de kwaliteit en juiste bescherming bepaald, is niet juist.

Ieder goed zonneglas heeft een eigen technische specificatie, waarbij de mate van UV-A en UV-B absorptie exact bekend is. 100% UV-absorptie is het meest veilig en gewenst. De ontvangen hoeveelheid zonlicht moet volledig worden geabsorbeerd. Ook hinderlijke reflecties en schitteringen moeten worden weggenomen. De contrastwerking is hierbij ook een belangrijk gegeven, want verschillende situaties met afwijkende hoeveelheden en intensiteit zonlicht moeten in alle gevallen comfortabel zicht opleveren.